Ontmoet
Hoi, ik ben Raisa Geurtsen
Al van kleins af aan wist ik, ik wil later mensen helpen. Na mijn eerste bezoek aan de fysiotherapeut, toen ik 9 jaar oud was, was al gauw duidelijk dat ik “zoiets” wilde worden.
Het grootste deel van mijn leven heeft in het teken van sporten gestaan, als klein meisje deed ik aan turnen en haalde ik op 10-jarige leeftijd al een plek in Jong Oranje. Niet veel later ben ik gaan schoonspringen, ook hier behaalde ik een plek in de Nationale Jeugd-selectie en later de Nationale Senioren-selectie. In 2006 ben ik naar Eindhoven verhuisd, om met de Nationale Senioren-selectie te trainen en in de laatste 4 jaar van mijn topsportcarrière heb ik meegedaan aan verschillende Grand Prix-wedstrijden, de Diving World Cup, verschillende EK’s en de WK in 2009 in Rome.
Ondanks dat mijn leven altijd in het teken stond van sporten en mijn eigen fysieke grenzen leren kennen en verleggen, is de stem van dat kleine meisje altijd gebleven. Daarom heb ik in 2005 de Propedeuse Medische Basisopleiding gedaan en ben in 2006 begonnen aan de opleiding Osteopathie, aan College Sutherland, te Amsterdam.
In 2012 heb ik de opleiding afgerond en in februari 2013 heb ik mijn casestudy: “Hoe kan dysplastische heupontwikkeling van invloed zijn op het ontwikkelen van onderrugklachten?” met succes verdedigd.
De afgelopen jaren heb ik gewerkt in een groepspraktijk in Eindhoven, ik heb een jaar patiënten behandeld in het Integraal Medisch Centrum Amsterdam en ik heb ervaring mogen opdoen in Antroposofisch Gezondheidscentrum Mercuur in Eindhoven. Allen hele leuke, bijzondere en leerzame ervaringen.
Het mogen overnemen, begin 2016, van de praktijk van Clementine Bergmans is voor mij een mooi en leuk avontuur. De mogelijkheid om weer een stukje van de osteopathie-droom te verwezenlijken.
Naast osteopaat ben ik ook echtgenote en moeder van twee kinderen.
Ik als therapeut
Een van de dingen die ik heel belangrijk vind, als mens en als therapeut, is, mensen de ruimte geven om zichzelf te mogen zijn. Een omgeving te creëren waarin mensen zich vrij voelen zichzelf te laten zien en in hun kracht te staan.
Voor mij sluit osteopathie hier naadloos op aan. In het onderzoek richt ik me niet alleen op de (pijn)klacht, maar op het hele lichaam en wat dat me te ‘vertellen’ heeft. Op basis daarvan ga ik behandelen. De bewegelijkheid herstellen met respect voor de mogelijkheden en de grenzen die het lichaam aangeeft. Hierdoor gaat het lichaam (en de mens) weer in zijn eigen dynamische evenwicht functioneren en lost de (pijn)klacht op.